ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΛΥΡΙΤΕΣ (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ)

Αγαπημένοι μας φίλοι, ο Λαογραφικός χορευτικός Όμιλος Λυρίτες παρουσιάζει με χαρά και υπερηφάνεια την δημιουργία του Θεατρικού Εργαστηρίου Λυρίτες για ενήλικες αρχικά, στα πλαίσια των παράλληλων με τον παραδοσιακό χορό και τραγούδι πολιτιστικών δράσεων του συλλόγου μας.
Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται στην αίθουσα μας στην Λεωφόρος Δημοκρατίας 14-16 Ηλιούπολη.

«Πόσο δύσκολο είναι, όταν όλα γύρω μας ενθαρρύνουν να κοιμηθούμε, αντί για αυτό να ξυπνάμε και να κοιτάζουμε όπως σε ένα όνειρο, με τα μάτια και το βλέμμα στραμμένα προς τα μέσα μας»
Αντονέν Αρτώ

Σκοπός του Εργαστηρίου: Σκοπός του Εργαστηρίου είναι να δημιουργήσει μία ομάδα ανθρώπων που θα τους ενώσει η αγάπη για το Θέατρο και τον πολιτισμό. Μέσα από τις δραστηριότητες και τις μεθόδους διδασκαλίας του εργαστηρίου ο κάθε ένας θα έχει την ευκαιρία να ξεκλειδώσει εκφραστικά μέσα, τεχνικές σωματικής χαλάρωσης και να έλθει σε επαφή με το ταξίδι που ξεκινάει ένας ηθοποιός, ότανπρωτοέρχεται σε επαφή με τον «ρόλο». Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι θα δοθεί σε όλους μας η ευκαιρία να παίξουμε, να διασκεδάσουμε, να συνδεθούμε και να «νιώσουμε μαζί μια αλήθεια».
Μέθοδοι διδασκαλίας: Στο πλαίσιο των μαθημάτων θα χρησιμοποιούνται τεχνικές που στηρίζονται στο θεατρικό παιχνίδι, αξιοποιώντας ασκήσεις που θα έχουν ως στόχο την καλλιέργεια των σημαντικότερων εργαλείων του Θεάτρου και συγκεκριμένα: της ομαδικότητας, της συνεργασίας, της επικοινωνίας της φαντασίας και της εμπιστοσύνης. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες, με την καθοδήγηση του συντονιστή, θα έλθουν σε επαφή με την ανάγνωση και ανάλυση θεατρικών κειμένων και χαρακτήρων καθώς και με διάφορες μεθόδους υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού και απελευθέρωσης εκφραστικών μέσων.
Βιογραφικό Συντονιστή
Η Γεωργία Παντέλη 
Gewrgia Panteli σπούδασε Υποκριτική, Σωματικό Θέατρο, Ορθοφωνία και Χορό. Τα τελευταία 2 χρόνια δούλεψε εντατικά πάνω στη Βιοδυναμική μέθοδο υποκριτικής. Από το 2012 – 2015 ήταν μέλος της Θεατρικής Ομάδας Πυξίδα, με την οποία όλα αυτά τα χρόνια ανέβασαν πλήθος παραστάσεων. Από το 2017 έως σήμερα είναι ενεργό μέλος της εταιρείας θέατρου SQUARETHEATRE COMPANY (squaretheatrecompany.com). Το 2017 υποδύθηκε την Χούλια στην παράσταση «Για να ψοφήσουν οι Πρωταγωνιστές», σε σκηνοθεσία Πάνου Κούγια και το 2019 υποδύθηκε τη Μαλίτσια στην παράσταση «Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας» σε σκηνοθεσία Γιάννη Λασπιά. Η παράσταση επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού. Επιπλέον, το 2017 διατέλεσε βοηθός σκηνοθεσίας στην παράσταση Deathtrap και το 2018 στην παράσταση Grace & Glorie. Πέραν των θεατρικών της σπουδών, είναι απόφοιτος του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Αθηνών και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΠΜΣ Πολιτικής Οικονομίας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ.